FLS Avluser:
For avlusing av laks

FLS Avluser er en av markedets ledende løsninger for avlusing av laks. Dette er fordi vi leverer norsk teknologi og suveren fiskevelferd – til konkurransedyktig pris.

Med vårt modulbaserte design opereres hver linje separat, og du kan enkelt øke anleggets kapasitet ved å sette flere linjer sammen.

Banebrytende teknologi med høy avlusingseffekt

FLS Avluser har vært under omfattende uttesting i oppdrettsnæringen og løsningen kan vise til svært gode resultater.

Dokumentasjon av fiskevelferd ved bruk av FLS avluser

Uttalelse fra Mattilsynet

Vi kan dokumentere at systemet fjerner:

Bevegelig lus 90 %
Kjønnsmoden lus 95 %
Fastsittende lus 70 %

De gode resultatene, kombinert med skånsom behandling av fisken, har skapt stor interesse i markedet og har gjort at FLS Avluser har blitt en foretrukket løsning for avlusing av laks hos både hos opprettselskaper og serviceselskaper.

NYTT! Nullutslipp av lus med FLS Avluser

Høsten 2017 lanserte vi en ny generasjon FLS Avluser som gir total oppsamling av lus uten fare for utslipp til sjø.

I det nye systemet suges alt pumpevann tilbake og behandles om bord. Tilbakesuget sikrer at all lus blir samlet opp i det nye filteret ombord, også de som løsner på vei ut av systemet. Alle FLS Avlusere leveres nå med den nye luseoppsamleren.

Illustrasjon av systemet i bruk.

Fiskevelferd = god økonomi

FLS Avluser gir minimalt tap av biomasse ved lusebehandling på grunn av svært skånsom behandling av fisken. Den skånsomme behandlingen gir veldig lav dødelighet og bidrar til at fisken tar til seg fôr igjen samme dag som avlusingen har funnet sted.

Ved å velge vårt system for avlusing av laks kan du spare flere hundre tusen kroner per avlusing per merd.

FLS Avluser har dessuten et lavt energiforbruk og lave driftskostnader.

Sammen med en konkurransedyktig pris gir det en lønnsom investering i en løsning som kan dokumentere svært gode resultater og topp fiskevelferd.

Spar penger med FLS Avlusersystem

Skånsom avlusing, uavhengig av fiskevekt

FLS Avluser kan ivareta fiskevelferd uavhengig av fiskevekt. Det antyder en rapport fra INAQ. På bakgrunn av rapporten frafaller Mattilsynet kravet om dispensasjon ved avlusing av fisk med snittvekt inntil 9,9 kilo.

Brukervennlig avluser som gir deg full kontroll

FLS Avluser er enkel å bruke og krever svært lite vedlikehold. Vi tilbyr dessuten grundig opplæring slik at du kan oppnå topp resultater fra første gang anlegget tas i bruk.

  • Løsningen har kamera i spyledyser med monitor, integrert FLS Veie- og tellesystem og retursystem for total luseoppsamling.
  • Systemet har også trinnløs justering av alle vannstrømmer med frekvensstyrte pumper og fjernstyrte ventiler. Alle funksjoner overvåkes og styres via berøringsskjerm i kontrollrom.
  • FLS Avluser kan brukes i alle temperaturer, er lett å desinfisere og gir deg full kontroll på biomassen.

Vi står gjerne til tjeneste med tilbud og prosjektering av din løsning.

Ta kontakt i dag for et skreddersydd tilbud!

Gode referanser:

Dette sier våre kunder om FLS Avluser

Eldar Arne Henden i Pure Norwegian Seafood AS og Karl Ove Eines i Pure Shipping AS forteller om sine erfaringer med FLS Avluser.

Denne filmen viser systemet slik det er montert om bord på Laugar i dag, men at alle nye leveranser vil bli med tilbakesug og filtrering om bord.

Noe du lurer på?

Ta kontakt med oss for å finne ut mer om hva vi kan tilby deg.