ms-martin-har-faatt-fls-avluser-foto-bakkafrost-2
09-06-2021

Bytter avluser med fiskevelferd som begrunnelse

Det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost har valgt å bytte system til FLS-avluser på deres brønnbåt MS «Martin». Begrunnelsen de gir er forankret i fiskevelferd.
HR og kommunikasjonssansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier til Kyst.no at de forsøker hele tiden å optimalisere alle deler av deres produksjon for å bli så bærekraftig som mulig, og dette innebærer også optimalisering av utstyr for å bedre fiskevelferden.[HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.]
HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.- Det er særlig i forbindelse med avlusing at laksen er utsatt, og derfor er vi kontinuerlig på utkikk etter nye metoder og systemer, som både tar vare på fiskevelferd og samtidig sikrer en effektiv produksjon. Med FLS sitt avlusingssystem kan vi behandle laksen i kald sjø, og laksen forblir hele tiden i sjø. Dette håper vi kan optimalisere fiskevelferd, samt føre til lavere dødelighet på fisken.

Fartøyet har tidligere hatt avlusingsystemene Optilicer og SFI. 

Les hele saken i kyst.no
Andre artikler
R500-WB-SP-A07%20Picture%201
23. nov 2021
Vil snu opp-ned på brønnbåtmarkedet med ny teknologi
bakkanes-69-500x334
09. jun 2021
Tidligere supplybåt er satt i arbeid med å avluse laks
Thomas%20og%20OJ
09. jun 2021
FLS styrker teamet med salgsleder og ingeniør