ms-martin-har-faatt-fls-avluser-foto-bakkafrost-2
09-06-2021

Bytter avluser med fiskevelferd som begrunnelse

Det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost har valgt å bytte system til FLS-avluser på deres brønnbåt MS «Martin». Begrunnelsen de gir er forankret i fiskevelferd.
HR og kommunikasjonssansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier til Kyst.no at de forsøker hele tiden å optimalisere alle deler av deres produksjon for å bli så bærekraftig som mulig, og dette innebærer også optimalisering av utstyr for å bedre fiskevelferden.[HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.]
HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.- Det er særlig i forbindelse med avlusing at laksen er utsatt, og derfor er vi kontinuerlig på utkikk etter nye metoder og systemer, som både tar vare på fiskevelferd og samtidig sikrer en effektiv produksjon. Med FLS sitt avlusingssystem kan vi behandle laksen i kald sjø, og laksen forblir hele tiden i sjø. Dette håper vi kan optimalisere fiskevelferd, samt føre til lavere dødelighet på fisken.

Fartøyet har tidligere hatt avlusingsystemene Optilicer og SFI. 

Les hele saken i kyst.no
Other articles
1695385976871
09. Jun 2021
Viste frem ny avlusingsenhet
Viste frem ny avlusingsenhet
isak
09. Jun 2021
FLS er i vekst og har ansatt ingeniøren Isak Leivsson
FLS er i vekst og har ansatt ingeniøren Isak Leivsson
matt-hardy-6ArTTluciuA-unsplash%20(2)
09. Jun 2021
Vi takker Intership AS for tilliten!
Vi takker Intership AS for tilliten!