ms-martin-har-faatt-fls-avluser-foto-bakkafrost-2
09-06-2021

Bytter avluser med fiskevelferd som begrunnelse

Det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost har valgt å bytte system til FLS-avluser på deres brønnbåt MS «Martin». Begrunnelsen de gir er forankret i fiskevelferd.
HR og kommunikasjonssansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier til Kyst.no at de forsøker hele tiden å optimalisere alle deler av deres produksjon for å bli så bærekraftig som mulig, og dette innebærer også optimalisering av utstyr for å bedre fiskevelferden.[HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.]
HR og kommunikasjonsansvarlig Bjarki Johannessen i Bakkafrost sier MS «Martin» går rett i drift, og skal starte med avlusing på lokaliteten «Sundalagið» denne uken. Foto: Bakkafrost.- Det er særlig i forbindelse med avlusing at laksen er utsatt, og derfor er vi kontinuerlig på utkikk etter nye metoder og systemer, som både tar vare på fiskevelferd og samtidig sikrer en effektiv produksjon. Med FLS sitt avlusingssystem kan vi behandle laksen i kald sjø, og laksen forblir hele tiden i sjø. Dette håper vi kan optimalisere fiskevelferd, samt føre til lavere dødelighet på fisken.

Fartøyet har tidligere hatt avlusingsystemene Optilicer og SFI. 

Les hele saken i kyst.no
Andre artikler
Oversikt%20til%20blaa%20bakgrunn%20v01%20(1)
09. jun 2021
Mer innsikt er nøkkelen til bedre fiskehelse og lavere dødelighet
Mer innsikt er nøkkelen til bedre fiskehelse og lavere dødelighet
foto%20kyst%202
09. jun 2021
Vil ha oppdretterne bort fra medikamentell behandling
Vil ha oppdretterne bort fra medikamentell behandling
1695385976871
09. jun 2021
Laksen trenger en nullvisjon
Laksen trenger en nullvisjon